Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, ja miałą akurat małe, młode cukinie więc nie musiałąm ich wydrążać, lecz jeżeli są one większe, mają dużo pestek i miaszu- zalecam wydrążyć. Następnie cukinię dobrze odciskamy z soku.Ser ścieramy na tarce także jarzynowej.Do Cukini dodajemy ser, drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą, olej, jajka, koperek, do smaku sól, pieprz oraz kucharek. Wszystko mieszamy w garnku, czy misce.przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ziemniaki obieramy, płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkośc. Odcedzamy, odparowujemy i ugniatamy. Wykładamy porcje na talerze. Posypujemy koperkiem/ natką.
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy z solą i pieprzem. Wykładamy porcje na talerz obok ziemniaków.
Pasztet wykładamy pokrojony w paski na talerz.