Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne pikantne - na sucho
Kroki postępowania
Koperek (mogą być same łodyżki) opłukać, osuszyć na papierowych ręcznikach, pokroić w krótsze kawałki i dodać do ogórków.
Całość posolić wg własnego smaku i wymieszać.
![Krok 1 - Ogórki małosolne pikantne - na sucho foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne-pikantne-na-sucho1-2.jpg)
![Krok 2 - Ogórki małosolne pikantne - na sucho foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne-pikantne-na-sucho2-2.jpg)
![Krok 3 - Ogórki małosolne pikantne - na sucho foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne-pikantne-na-sucho3-2.jpg)
![Krok 4 - Ogórki małosolne pikantne - na sucho foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne-pikantne-na-sucho4-2.jpg)
Następnego dnia wyjąć z lodówki i pozostawić w temp. pokojowej (może być na słońcu) aż ogórki lekko zmienią kolor i smak.
![Krok 5 - Ogórki małosolne pikantne - na sucho foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne-pikantne-na-sucho5-2.jpg)
Podawać jako przekąskę np. do kanapek lub jako dodatek do obiadu albo potraw z grilla.
![Krok 6 - Ogórki małosolne pikantne - na sucho foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-malosolne-pikantne-na-sucho6-2.jpg)