Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku
Ogórki w słoikach układać pionowo , pozostałe warzywa na wierzchu .
Dodać przyprawy i zalać przegotowaną zalewą .
Pasteryzować 5 min. (od zagotowania)
ogórki | 2 kg |
seler z liśćmi | 1 szt |
pietruszka z natką | 1 szt |
marchew | 2 szt |
cebula | 1 szt |
koper | |
ziele angielskie | |
Gorczyca biała cała Prymat | |
ocet | 3/4 szk |
woda | 3 szk |
cukier | 3/4 szk |
sól | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: