Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku*
ZALEWA
Woda ocet cukier- gotujemy.
Ogórki wkładamy do słoików , dodajemy ziele, gorczyce, chrzan, czosnek, koper, pieprz i zalewamy gorącą zalewą. Można spasteryzować.
obranych ogórków | 2 kg |
cebule | 3 szt |
marchewki | 2 szt |
sól | 1 łyżka |
woda | 3 szkl |
ocet | 1 szkl |
cukru | 1 szkl |
ziele | do smaku |
Gorczyca biała cała Prymat | do smaku |
chrzan świeży | do smaku |
czosnek ząbki | do smaku |
koper świeży | do smaku |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: