Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórki z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

ogórek gruntowy 2,5 kg
cebula 2 szt.
sól 4 łyżki
olej
koperek

Zalewa

curry 2 łyżki
nasiona gorczycy Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżki
ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier kryształ 1,5 szklanki
woda 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z curry

Ogórki kroimy w grube plastry. Zasalamy solą i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie odciskamy wodę z ogórków, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i nakładamy do słoiczków. Do każdego słoiczka dodajemy po łyżeczce oleju i posiekanego koperku (koperek może być suszony bądź świeży).
Gotujemy zalewę i zalewamy słoiczki.
Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.08.2015 20:50
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak