Przepis i sposób przygotowania na: Fregola z jagnięciną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Fregola z jagnięciną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fregola-z-jagniecina1-2.jpg)
![Krok 2 - Fregola z jagnięciną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fregola-z-jagniecina2-2.jpg)
![Krok 3 - Fregola z jagnięciną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fregola-z-jagniecina3-2.jpg)
![Krok 4 - Fregola z jagnięciną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fregola-z-jagniecina4-2.jpg)
![Krok 5 - Fregola z jagnięciną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fregola-z-jagniecina5-2.jpg)
Makaron - Fregola | 200 g (tostowany w kuleczkach) |
woda | 400 ml |
oliwa | 2 łyżki |
masło | 4 łyżki |
udziec jagnięcy | 400 g (pokrojony w kostkę) |
białe wino | 250 ml |
cebula | 1 szt. |
marchew | 2 szt. |
cukinia | 2 szt. |
natka pietruszki | pół pęczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
cynamon | |
Imbir mielony Prymat | |
rodzynki | 50 g (sułtańskie) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: