Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórki z papryką w sosie jogurtowo-octowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 3 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ocet 10 % 3 łyżki
jogurt naturalny 200 ml
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z papryką w sosie jogurtowo-octowym

Ogórki świeże obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę czerwoną dokładnie myjemy, wykrawamy środki i kroimy w paski. Dodajemy odrobinę soli, ocet, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15minut. Po tym czasie dodajemy jogurt naturalny, koperek i pieprz do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 02.04.2013 23:21
bardzo smaczne;)
Janek 19.10.2012 14:56
swietne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak