Przepis i sposób przygotowania na: Omlet "grzybek" smak dzieciństwa
Kroki postępowania
Z białek jaj ubić sztywną piane z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodać żółtka wymieszane z mlekiem.
![Krok 1 - Omlet "grzybek" smak dzieciństwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-grzybek-smak-dziecinstwa1-2.jpg)
Dodać mąkę i delikatnie wymieszać, aby nie zniszczyć piany.
Rozgrzać patelnię i przetrzeć ręcznikiem nasączonym olejem (nie smażymy omleta na oleju, a nie powinno się smażyć na suchym teflonie, jeżeli mamy nieprzywierającą patelnię np. ceramiczną możemy nie smarować jej olejem).
![Krok 2 - Omlet "grzybek" smak dzieciństwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-grzybek-smak-dziecinstwa2-2.jpg)
Wylać masę na patelnię, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem (około 4 minuty), następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę i dopiec bez przykrycia.
![Krok 3 - Omlet "grzybek" smak dzieciństwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-grzybek-smak-dziecinstwa3-2.jpg)