Przepis i sposób przygotowania na: Omlet po turecku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Omlet po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-po-turecku1-2.jpg)
![Krok 2 - Omlet po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-po-turecku2-2.jpg)
![Krok 3 - Omlet po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-po-turecku3-2.jpg)
![Krok 4 - Omlet po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-po-turecku4-2.jpg)
Jeśli środek się nie ścina można na chwilę przewrócić na drugą stronę.
Przekładam na talerz, polewam jogurtem. Posypuję pieprzem i ziołami.
![Krok 5 - Omlet po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-po-turecku5-2.jpg)
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | 2 łyżki |
oliwki zielone | 5 szt |
proszek do pieczenia | 1 szcz |
biały ser | 100 gr |
pieprz | 1 szcz |
Majeranek suszony Prymat | 1 szcz |
jogurt naturalny | 2 łyżki |
sól | 1 szcz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: