Przepis i sposób przygotowania na: Omlet pszenno-kukurydziany na słodko
Kroki postępowania
![Krok 1 - Omlet pszenno-kukurydziany na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-pszennokukurydziany-na-slodko3-2.jpg)
![Krok 2 - Omlet pszenno-kukurydziany na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-pszennokukurydziany-na-slodko4-2.jpg)
![Krok 3 - Omlet pszenno-kukurydziany na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-pszennokukurydziany-na-slodko2-2.jpg)
W międzyczasie rozgrzać olej na niewielkiej patelni.
![Krok 4 - Omlet pszenno-kukurydziany na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-pszennokukurydziany-na-slodko1-2.jpg)
Odwrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć.
Podawać z dżemem.
![Krok 5 - Omlet pszenno-kukurydziany na słodko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/omlet-pszennokukurydziany-na-slodko0-2.jpg)
jajko | 3 szt. |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 3-4 łyżki |
mąka kukurydziana | 3 łyżki |
sól | mała szczypta |
mleko | 100 ml |
dżem truskawkowy | |
olej | do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: