Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna pierś z indyka ze szpinakiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Orientalna pierś z indyka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orientalna-piers-z-indyka-ze-szpinakiem3-2.jpg)
![Krok 2 - Orientalna pierś z indyka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orientalna-piers-z-indyka-ze-szpinakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Orientalna pierś z indyka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orientalna-piers-z-indyka-ze-szpinakiem1-2.jpg)
![Krok 4 - Orientalna pierś z indyka ze szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orientalna-piers-z-indyka-ze-szpinakiem0-2.jpg)
pierś z indyka | 40 dag |
szpinak | 60 dag |
ryż | 2/3 szklanki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/4 łyżeczki |
cynamon Prymat | 1 duża szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
pieprz | 1/4 łyżeczki |
czosnek | 1-2 ząbki |
śmietana 18 proc | 100 ml |
sól | |
tłuszcz do smażenia | |
oliwa | 6-7 łyżek |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
kurkuma | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: