Przepis i sposób przygotowania na: Owocowo i kolorowo
Kroki postępowania
Biszkopt:
Żółtka należy oddzielić od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Gdy piana będzie ubita do żółtek dodajemy proszek i ocet, mieszamy i dodajemy do ubitej piany, na końcu dodajemy obie mąki i delikatnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto wlewamy na blachę i pieczemy ok.30 min w temperaturze 175 stopni. Wystygnięty biszkopt kroimy na 2 równe części.
![Krok 1 - Owocowo i kolorowo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowo-i-kolorowo1-2.jpg)
Masa śmietanowa:
Galaretkę cytrynową mieszamy z żelatyną i zalewamy 3/4 szklanki gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia (można schłodzić w zimnej wodzie). Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodajemy schłodzoną płynną galaretkę i delikatnie łączymy ze śmietaną.
![Krok 2 - Owocowo i kolorowo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowo-i-kolorowo2-2.jpg)
![Krok 3 - Owocowo i kolorowo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowo-i-kolorowo3-2.jpg)
![Krok 4 - Owocowo i kolorowo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowo-i-kolorowo4-2.jpg)
![Krok 5 - Owocowo i kolorowo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowo-i-kolorowo5-2.jpg)