Przepis i sposób przygotowania na: Pączki
Kroki postępowania
Margarynę roztopić i ostudzić.
mąka pszenna | 1 kg |
żółtko jajek | 6 |
jajko | 2 |
cukier | 8 łyżka |
margaryna Kasia | 250 g |
drożdże | 150 g |
mleko | 1 szk |
ocet 10 % | 2 łyżka |
cukier waniliowy | 1 |
sól | 2 szczypta |
marmolada wieloowocowa | 250 g |
lukier | |
cukier puder | 200 g |
kakao rozpuszczalne | 10 łyżka |
aromat pomarańczowy | 2 kropla |
olej do smażenia | |
woda | 5 (przegotowana) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: