Przepis i sposób przygotowania na: Pączki dyniowe (potworki)
Kroki postępowania
Dynię obrać, pozbawić pestek, pokroić i rozgotować w jednej szklance osolonej wody. Następnie odcedzić, dodać startą skórkę z pomarańcza i wymieszać.
![Krok 1 - Pączki dyniowe (potworki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-dyniowe-potworki1-2.jpg)
![Krok 2 - Pączki dyniowe (potworki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-dyniowe-potworki2-2.jpg)
![Krok 3 - Pączki dyniowe (potworki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-dyniowe-potworki3-2.jpg)
![Krok 4 - Pączki dyniowe (potworki) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-dyniowe-potworki4-2.jpg)
dynia | 30 dag |
mąka | 25 dag |
jajko | 4 szt |
wino czerwone | 3 kieliszki/słodkie |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 5 dag |
cukier puder | do posypki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: