Przepis i sposób przygotowania na: Pączki Wiedeńskie
Kroki postępowania
2. Mąkę przesiewamy na sitku.
![Krok 1 - Pączki Wiedeńskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-wiedenskie17-2.jpg)
![Krok 2 - Pączki Wiedeńskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-wiedenskie18-2.jpg)
5. Rozgrzewamy olej w głębokim garnku.
![Krok 3 - Pączki Wiedeńskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-wiedenskie19-2.jpg)
![Krok 4 - Pączki Wiedeńskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-wiedenskie20-2.jpg)
![Krok 5 - Pączki Wiedeńskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-wiedenskie21-2.jpg)
SMACZNEGO :)
![Krok 6 - Pączki Wiedeńskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-wiedenskie16-2.jpg)
cukier wanilinowy | 16 gram |
mąka | 200 gram |
woda | 1 szklanka |
masło | 100 gram |
cukier puder | do posypania |
olej | 0,4-0,5 litra |
sól | szczypta |
jaja | 4 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: