Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z konfiturą malinową
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pączki z konfiturą malinową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-z-konfitura-malinowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Pączki z konfiturą malinową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-z-konfitura-malinowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Pączki z konfiturą malinową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-z-konfitura-malinowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Pączki z konfiturą malinową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-z-konfitura-malinowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Pączki z konfiturą malinową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-z-konfitura-malinowa5-2.jpg)
Po włożeniu pączków u mnie zmieściło się sztuk 6, w zależności od temperatury albo zwiększam albo zmniejszam płomień jeżeli kipi. Pączki po zarumienieniu się, odwracam patyczkiem drewnianym i przykrywam pokrywką. Smażę dalej aż będą rumiane z drugiej strony. Wtedy powinny mieć obwódkę białą.Wykładam je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby wchłonęły tłuszcz. Po usmażeniu, jeszcze cieple pączki nadziewam konfiturą. Użyłam do tego worka foliowego i szprycy do ciasta z końcówką cienką.
Z porcji wyszło mi 25 sztuk.
Cukier puder przekładam do miski od miksera, dodaję wyciśnięty sok z cytryny, i dolewam wodę.Wody dodaję odrobinę i kontroluję gęstość lukru. Do ucierania używam mikser bo lukier wychodzi bardzo ładny i lśniący. Wystudzone pączki lukruję i odkładam na talerz.Posypuję skórką pomarańczową.
![Krok 6 - Pączki z konfiturą malinową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paczki-z-konfitura-malinowa6-2.jpg)