Przepis i sposób przygotowania na: Paella z kurczakiem i krewetkami
Kroki postępowania
Mrożone krewetki chwilę podgotować i podsmażyć na maśle. Przełożyć na talerz.
Ryż uprażyć na suchej patelni.
Pomidory sparzyć i zdjąć skórę.
Warzywa umyć i poszatkować (cebule i czosnek w kostkę, a papryki w cieniutkie paski, groszek rozmrozić).
Na oleju zeszklić cebule z czosnkiem, dodać papryki. Całość trzymać na średnim ogniu. Posypać szczyptą granulowanego czosnku.
![Krok 1 - Paella z kurczakiem i krewetkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paella-z-kurczakiem-i-krewetkami5-2.jpg)
![Krok 2 - Paella z kurczakiem i krewetkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paella-z-kurczakiem-i-krewetkami4-2.jpg)
![Krok 3 - Paella z kurczakiem i krewetkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paella-z-kurczakiem-i-krewetkami3-2.jpg)
Podlać szklanką bulionu warzywnego i zmieszać. Oprószyć szczyptą kurkumy i curry (ok. pół łyżeczki). Co chwilę, gdy ryż "wypije" bulion, wlewać kolejną porcję.
![Krok 4 - Paella z kurczakiem i krewetkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paella-z-kurczakiem-i-krewetkami2-2.jpg)
![Krok 5 - Paella z kurczakiem i krewetkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paella-z-kurczakiem-i-krewetkami1-2.jpg)
![Krok 6 - Paella z kurczakiem i krewetkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paella-z-kurczakiem-i-krewetkami0-2.jpg)