Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w miodzie i papryce
Kroki postępowania
Pałki z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć, wrzucić do miski.
![Krok 1 - Pałki z kurczaka w miodzie i papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-miodzie-i-papryce1-2.jpg)
Polać keczupem i płynnym miodem (jeśli się skrystalizował wystarczy chwilę podgrzać w mikrofali lub kąpieli wodnej).
![Krok 2 - Pałki z kurczaka w miodzie i papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-miodzie-i-papryce2-2.jpg)
Następnie wsypać paprykę słodką, ostrą i wędzoną, dodać sól i pieprz. Dobrze wymieszać wcierając marynatę także pod skórkę. Miskę owinąć folią i wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia pałeczki przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zawiązać. Piec około 60 minut w 180 stopniach. Można podać z kaszą i warzywami lub ziemniakami i surówką
![Krok 3 - Pałki z kurczaka w miodzie i papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-miodzie-i-papryce3-2.jpg)