Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z kabanosem do piwa
Kroki postępowania
Fasolkę szparagową gotować 10 minut w osolonej wodzie, ostudzić.
![Krok 1 - Paluchy z kabanosem do piwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-kabanosem-do-piwa1-2.jpg)
Potem zalać letnią wodą, olejem, dodać czosnek niedźwiedzi, czosnek staropolski, odrobinę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić.
Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
![Krok 2 - Paluchy z kabanosem do piwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-kabanosem-do-piwa2-2.jpg)
W odległości 2- 3 cm od brzegu kłaść kabanosa, naokoło fasolkę, zwinąć ciasto dwa razy i odciąć.
![Krok 3 - Paluchy z kabanosem do piwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-kabanosem-do-piwa3-2.jpg)
![Krok 4 - Paluchy z kabanosem do piwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-kabanosem-do-piwa4-2.jpg)
Po wyrośnięciu wierzch smarować roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka i soli.
Posypać czarnuszką i piec w 190 C około 20-25 minut.
![Krok 5 - Paluchy z kabanosem do piwa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-kabanosem-do-piwa5-2.jpg)