Przepis i sposób przygotowania na: Pancakes z jabłkami i cynamonem
Jeśli lubicie klasyczne pancakes to teraz nadszedł czas, aby wypróbować je z dodatkiem jabłek. Najlepiej wybrać papierówki.
- drobno starte jabłka powodują, że pancakes są delikatne,
- dodaj cynamon, będą korzenne i aromatyczne,
- udekoruj dowolną posypką.
Kroki postępowania
Do miski wlać mleko, dodać jajko, cukier i cynamon. Całość zmiksować.
![Krok 1 - Pancakes z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pancakes-z-jablkami-i-cynamonem1-2.jpg)
Następnie wsypać mąkę i ponownie zmiksować. Odstawić na 5 minut.
![Krok 2 - Pancakes z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pancakes-z-jablkami-i-cynamonem2-2.jpg)
Jabłko obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wrzucić do ciasta. Na koniec dodać rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszać.
![Krok 3 - Pancakes z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pancakes-z-jablkami-i-cynamonem3-2.jpg)
Łyżką kłaść na suchą patelnię masę naleśnikową, smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na rumiano.
![Krok 4 - Pancakes z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pancakes-z-jablkami-i-cynamonem4-2.jpg)
Podawać z jogurtem greckim i dowolną posypką (u mnie różowy cukier).
![Krok 5 - Pancakes z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pancakes-z-jablkami-i-cynamonem5-2.jpg)