Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panga na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 kawałki
mleko 1 szkl
sól
papryczka chili
jajko
sok z cytryny 3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga na ostro

Rybę odmrażamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek kroimy na pół. Dajemy do garnka i zalewamy mlekiem. Dajemy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie rybę wyciągamy i osuszamy. Skrapiamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Oprószamy z dwóch stron solą i papryczką chilli. Odstawiamy na pół godziny. W miseczce rozbijamy jajko dodajemy czosnek granulowany i roztrzepujemy. W przygotowanym jajku moczymy rybę następnie panierujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.07.2013 07:49
smaczna rybka
alaaa 02.06.2013 21:01
lubię rybki ale do pangi jakoś podchodzę z rezerwą
smakoszek 12.01.2013 12:06
moje smaki
tomek18 23.09.2012 11:18
lubię rybki
Wacław 14.09.2012 09:55
na pewno by mi smakowało
Łukasz15 07.09.2012 10:18
Bardzo lubi? pang?
RenataZ-et 05.09.2012 18:31
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak