Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pappardelle z kalafiorem i czerwonym winem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron pappardelle 1 op.
kalafior 1 szt.
pomidor 3-4 szt.
kiełbasa 20 dkg
wino czerwone wytrawne 1/4 szkl.
cebula 1 sz
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt.
lutenica 2-3 łyżki
oliwa
sól, pieprz
natka pietruszki
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z kalafiorem i czerwonym winem

Na patelni rozgrzać oliwę , dodać pokrojona w kostkę cebulę i startą marchewkę , smażyć aż zmięknie. Kalafiora podzielić na różyczki i drobno pokroić, dodać do cebuli , podlać odrobiną wody i dusić, aż kalafior będzie miękki.Pod koniec dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory , lutenicę oraz wino ,smażyć jeszcze chwilę.. Pod koniec smażenia dodać natkę i doprawić.
Makaron ugotować według przepisu. Wyłożyć na talerz , polać sosem i posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.08.2013 17:02
O widzę znajome winko ;) Fajne danie.
Kuchenka 18.08.2013 13:59
fajne danie
Marta11 18.08.2013 13:57
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak