Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz warzywny z ryżem
Kroki postępowania
Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzeć na tarce lub grubych oczkach.
-Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
-Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić.
![Krok 1 - Paprykarz warzywny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paprykarz-warzywny-z-ryzem1-2.jpg)
-Wsypać pozostałe warzywa, wymieszać i dusić kilka minut.
![Krok 2 - Paprykarz warzywny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paprykarz-warzywny-z-ryzem2-2.jpg)
-Warzywa powinny miękkie.
![Krok 3 - Paprykarz warzywny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paprykarz-warzywny-z-ryzem3-2.jpg)
-Gęsty, jednolity sos pomidorowo-warzywny połączyć stopniowo z ugotowanym ryżem.
![Krok 4 - Paprykarz warzywny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paprykarz-warzywny-z-ryzem4-2.jpg)
-Przestudzony paprykarz przełożyć do słoika i przechowywa w lodówce.
Podawać z pieczywem.
![Krok 5 - Paprykarz warzywny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paprykarz-warzywny-z-ryzem5-2.jpg)