Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Parzucha zupa

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 300 gramów
ziemniaki 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Parzucha zupa

Kroki postępowania

1

Pierś z kurczaka wstawiamy, aby się gotowała. Kapustę kroimy na małe kawałki.

Krok 1 - Parzucha zupa foto
2

Ziemniaki kroimy na małą kostkę. Przekładamy do garnka z mięsem. Marchew ścieramy na tarce. Dodajemy do ziemniaków wraz z pokrojoną kapustą. Przyprawiamy solą, pieprzem lub przyprawą uniwersalną.

Krok 2 - Parzucha zupa foto
3

Pod koniec gotowania dosypujemy suszoną pietruszkę i doprawiamy pieprzem. Smacznego!

Krok 3 - Parzucha zupa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 04.11.2014 15:53
Taka zupkę bym właśnie zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak