Przepis i sposób przygotowania na: Pasta fasolowa ze słonecznikiem
Kroki postępowania
Następnego dnia zagotowuję fasolę w garnku bez przykrycia, odlewam wodę, a fasolę zalewam świeżą, gorącą wodą. Tym razem gotuję fasolę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.
![Krok 1 - Pasta fasolowa ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-fasolowa-ze-slonecznikiem1-2.jpg)
Obrane i umyte cebule drobno kroję i smażę na rozgrzanej oliwie, pod koniec smażenia dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną papryczkę chili bez pestek. Gdy cebula jest usmażona na złoty kolor dodaję sól, pieprz, majeranek i dokładnie mieszam.
![Krok 2 - Pasta fasolowa ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-fasolowa-ze-slonecznikiem3-2.jpg)
![Krok 3 - Pasta fasolowa ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-fasolowa-ze-slonecznikiem2-2.jpg)
![Krok 4 - Pasta fasolowa ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-fasolowa-ze-slonecznikiem0-2.jpg)