Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

paszteciki z nadzieniem szpinakowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
margaryna 1 kostka
piwo 1/2 szklanki
szpinak świeży 0,5 kg
ser feta 1/2 kostki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło do smażenia
jajko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z nadzieniem szpinakowym

Z mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na 2 godziny.
Świeży szpinak umyłam, osuszyłam pokroiłam na drobniejsze kawałki, poddusiłam na masełku, a gdy odparował dodałam rozdrobniony ser feta, czosnek i doprawiłam do smaku. Odstawiłam do przestygnięcia.
Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni.
Ciasto podzieliłam na dwie części, rozwałkowałam, pokroiłam na prostokąty. Na każdy środek takiego prostokąta nakładałam szpinakowy farsz, rozłożyłam wzdłuż ciasta, skleiłam, wyłożyłam na blasze ( częścią sklejoną do dołu )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 10.08.2014 20:51
na pewno są pyszne
Pani Domu 10.08.2014 20:09
muszą być smaczne
Stenka 10.08.2014 13:59
pasztecików ze szpinakiem jeszcze nie robiłam
w mojej kuchni 10.08.2014 10:39
moje smaki w tym daniu..
Sylwia26 10.08.2014 10:37
apetycznie wygląda
IZABELA29 10.08.2014 10:19
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak