Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet z fasoli z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szkl
grzyby leśne 30 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzk
oliwa 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
cząber 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli z grzybami

Fasolę opłukać, zalać ok 2 L wody i pozostawić na noc. Następnego dnia odcedzić, wlać świeżą wodę, gotować do miękkości na małym ogniu, odcedzić i wystudzić.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać oczyszczone i drobno pokrojone grzyby, smażyć aż woda całkowicie odparuje.
Fasolę zmiksować, starannie wymieszać z grzybami z cebulą, jajkiem i bułką tartą. Masę doprawić.
Przełożyć do natłuszczonej niewielkiej formy, skropić sosem sojowym.Pasztet piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temp 180stC. Wystudzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak