Przepis i sposób przygotowania na: Pavlova dla Adama i Ewy
Kroki postępowania
Białka wlać do miski miksera i ubijać ze szczyptą soli.
Następnie dodawać porcjami cukier i nadal ubijać aż piana będzie lśniąca.
Na koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną oraz barwnik i ubijać jeszcze około trzech minut.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i na środku odrysować okręg o średnicy 25 cm.
Na okręg wyłożyć pianę i rozprowadzić ją.
![Krok 1 - Pavlova dla Adama i Ewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pavlova-dla-adama-i-ewy1-2.jpg)
Po tym czasie otworzyć drzwiczki piekarnika i ostudzić bezę a potem wyjąć ją na paterę.
![Krok 2 - Pavlova dla Adama i Ewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pavlova-dla-adama-i-ewy2-2.jpg)
Mocno zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno, cukru powinno być według naszego uznania.
Gotową śmietanę wyłożyć na bezę i rozprowadzić ją po powierzchni bezy.
![Krok 3 - Pavlova dla Adama i Ewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pavlova-dla-adama-i-ewy3-2.jpg)
Owoce umyć, obrać, pokroić według uznania i udekorować nimi pavlovą.
Można podawać od razu lub schłodzoną.
![Krok 4 - Pavlova dla Adama i Ewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pavlova-dla-adama-i-ewy0-2.jpg)