Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym
Kroki postępowania
Przygotować sobie dużą miskę, ponieważ objętościowo sałatka dużo miejsca potrzebuje. Kapustę pekińską poszatkować w piórka ale niezbyt drobne i przełożyć do miski. Delikatnie oprószyć solą. Pieczonego indyka ( ja użyłam pieczeni, którą przygotowałam sobie z piersi indyczej macerowaną w jogurtowej marynacie) pokroić w dosyć dużą kostkę. Przełożyć na kapustę.
![Krok 1 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pekinka-z-pieczonym-indykiem-i-sosem-chrzanowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pekinka-z-pieczonym-indykiem-i-sosem-chrzanowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pekinka-z-pieczonym-indykiem-i-sosem-chrzanowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pekinka-z-pieczonym-indykiem-i-sosem-chrzanowym4-2.jpg)
Do miseczki przelać jogurt. Dodać chrzan oraz przyprawy i dokładnie wymieszać.
![Krok 5 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pekinka-z-pieczonym-indykiem-i-sosem-chrzanowym5-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 6 - Pekinka z pieczonym indykiem i sosem chrzanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pekinka-z-pieczonym-indykiem-i-sosem-chrzanowym6-2.jpg)