Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Kroki postępowania
-Ostrożnie usunąć nóżki , drobno pokroić.
-Posiekaną cebulę i trzonki pieczarek podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu/ masło lub oliwa/.
-Mięso wymieszać z jednym jajkiem, dodać podsmażoną cebulę, drobno posiekany czosnek,pietruszkę i przyprawy.
-Masę wyrobić dodając bułkę tartą / masa nie może być rzadka/.
![Krok 1 - Pieczarki faszerowane mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczarki faszerowane mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczarki faszerowane mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym3-2.jpg)
-Pieczarki można również upiec w piekarniku / także bez panierki/ posypując wierzch pod koniec pieczenia żółtym serem.
![Krok 4 - Pieczarki faszerowane mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym4-2.jpg)