Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń na dziko
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczeń na dziko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-na-dziko1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczeń na dziko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-na-dziko2-2.jpg)
szynka wieprzowa | 1,5 kg |
boczek | 30 dag |
czosnek | 6 ząbków |
cytryna | 1 sztuka |
Owoc jałowca cały Prymat | 0,5 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 sztuk |
tymianek | 1,5 łyżeczki |
sól | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 0,5 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 1 łyżeczka |
tymianek | 1 gałązka |
smalec | 2 łyżki |
bulion mięsny | 1 szklanka |
wino czerwone wytrawne | 0,5 szklanki |
smalec | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: