Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń po bawarsku
Kroki postępowania
Do naczynia żaroodpornego wlewamy piwo. Wkładamy szynkę, skórą do dołu, i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.
![Krok 1 - Pieczeń po bawarsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-po-bawarsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczeń po bawarsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-po-bawarsku2-2.jpg)
Pieczemy w 180 stopniach przez kolejną godzinę.
![Krok 3 - Pieczeń po bawarsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-po-bawarsku3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczeń po bawarsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-po-bawarsku4-2.jpg)
![Krok 5 - Pieczeń po bawarsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-po-bawarsku0-2.jpg)
szynka wieprzowa ze skórą | 1 i 1/2 kg |
marchewki | 4 sztuki |
pietruszka | 2 sztuki |
cebula biała | 2 sztuki |
czosnek | 3 ząbki |
płynny miód | 3 łyżki |
Goździki całe Prymat | 1 łyżka |
marynata | |
Musztarda francuska Prymat | 3 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
pieprz | 1 łyżeczka |
czosnek | 1 ząbek |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
piwo jasne | 330 ml |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 ziarenka |
cebula czerwona | 1 sztuka |
Kminek mielony Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: