Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 80 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
jajko 2 szt
czosnek 2 ząbki
natki pietruszki 4 pęczek
żółty ser 20 dag
sól, pieprz
karkówka 15 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pietruszką

Mięso mielone włożyć do miski dodać paprykę w proszku jajka i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Doprawić solą i pieprzem.Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać Karkówkę pokroić w kawałki Mięso mielone rozłożyć na folii aluminiowej formując prostokąt o wym 20x25cm Na wierzchu ułożyć kawałki karkówki i posiekaną natkę pietruszki Przykryć plastrami sera żółtego. Folię zwinąć formując z mięsa podłużna roladę Ułożyć w brytfannie i wstawić do piekarnika nagrzanego 190stopniC i piec ok 45min Po tym czasie zdjąć folię Piec samo mięso do czasu aż uzyska złoty kolor Można pieczeń podlać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.06.2011 09:22
to musi byc smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak