Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka
Kroki postępowania
Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski. Dodać do niego musztardę, sos teriyaki, zioła, wszystkie przyprawy i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
![Krok 1 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka17-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka18-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka19-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka20-2.jpg)
![Krok 5 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka21-2.jpg)
łopatka wieprzowa | 60 dkg |
czosnek | 5 ząbków |
Stek z grilla Prymat | 2 łyżeczki |
przyprawy | 3 łyżeczki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
sos | 3 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
olej | 5 łyżeczek |
Musztarda sarepska Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: