Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka
Kroki postępowania
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego miód, sos teriyaki, przyprawy i olej.
![Krok 1 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka6-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka7-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka8-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka9-2.jpg)
![Krok 5 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka10-2.jpg)
![Krok 6 - Pieczona łopatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-lopatka11-2.jpg)
łopatka wieprzowa | 50 dkg |
czosnek | 3 ząbki |
miód | 1/2 łyżki |
Marynata do mięs klasyczna Prymat | 3 łyżki |
sól do smaku | |
olej | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: