Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym
Kroki postępowania
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Bułkę i cebule dodajemy do mięsa, podobnie musztardę, koncentrat pomidorowi i starty żółty ser. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy, aby powstała jednolita masa.
Paprykę myjemy, odcinamy górne jej części (nie wyrzucamy ich!). Pozbywamy się paprykowych pestek. Tak powstałe miseczki z papryki napełniamy mięsem.
![Krok 1 - Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-papryka-faszerowana-miesem-mielonym1-2.jpg)
Papryka nadziewana mięsem mielonym w pomidorach
![Krok 2 - Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-papryka-faszerowana-miesem-mielonym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-papryka-faszerowana-miesem-mielonym0-2.jpg)