Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 9: Krupnik z pomidorami i natką pietruszki
Kroki postępowania
W tym czasie na suchej rozgrzanej patelni smażymy pieczarki następnie dodajemy olej, masło, cebulę i czosnek, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem ziołowym.
![Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 9: Krupnik z pomidorami i natką pietruszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-9-krupnik-z-pomidorami-i-natka-pietruszki1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 9: Krupnik z pomidorami i natką pietruszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-9-krupnik-z-pomidorami-i-natka-pietruszki2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 9: Krupnik z pomidorami i natką pietruszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-9-krupnik-z-pomidorami-i-natka-pietruszki3-2.jpg)
Sposób przygotowania klopsików:
Łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy małe kulki które gotujemy w zupie.
![Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 9: Krupnik z pomidorami i natką pietruszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-9-krupnik-z-pomidorami-i-natka-pietruszki4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 9: Krupnik z pomidorami i natką pietruszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-9-krupnik-z-pomidorami-i-natka-pietruszki5-2.jpg)
Gotowy krupnik można podawać opcjonalnie z klopsikami z mięsa mielonego, skrzydełkami kurczaka lub wędzonymi żeberkami.
![Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 9: Krupnik z pomidorami i natką pietruszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-9-krupnik-z-pomidorami-i-natka-pietruszki6-2.jpg)