Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona wątróbka z indyka
Wątróbka pieczona w piekarniku - ciut zdrowsza od smażonej, wersja tego popularnego dania obiadowego. Wątróbkę z indyka zapiekamy w piekarniku z marchewką i tymiankiem, który idealnie pasuje do tego dania. Pod koniec pieczenie dodajemy zeszkloną cebulkę i... gotowe!
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczona wątróbka z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-watrobka-z-indyka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczona wątróbka z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-watrobka-z-indyka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczona wątróbka z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-watrobka-z-indyka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczona wątróbka z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-watrobka-z-indyka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pieczona wątróbka z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-watrobka-z-indyka5-2.jpg)
Cebulę dodać do wątróbki, wymieszać i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika. Podawać na ciepło z ziemniakami lub kaszą. Udekoruj ją listkami bazylii lub natki pietruszki.
![Krok 6 - Pieczona wątróbka z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-watrobka-z-indyka13-2.jpg)