Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone bakłażany z miodowym curry
Kroki postępowania
Bakłażany umyć i osuszyć. Odciąć końcówkę od strony ogona i przekroić wzdłuż na ćwiartki. Rozłożyć na blasze.
Obrać i posiekać czosnek. Pokrojone bakłażany posolić i popieprzyć. Polać miodem, po czym skropić sokiem z cytryny (całej). Nie mieszać tych dwóch składników. Po prostu po kolei polewać warzywa. Posypać curry, posiekanym czosnkiem i na końcu skropić oliwą.
![Krok 1 - Pieczone bakłażany z miodowym curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-baklazany-z-miodowym-curry3-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczone bakłażany z miodowym curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-baklazany-z-miodowym-curry2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczone bakłażany z miodowym curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-baklazany-z-miodowym-curry1-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczone bakłażany z miodowym curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-baklazany-z-miodowym-curry0-2.jpg)