Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone golonki indycze
Kroki postępowania
Do dużego kubka wlać sos sojowy, ocet winny i olej. Dodać miód,
![Krok 1 - Pieczone golonki indycze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-golonki-indycze1-2.jpg)
na koniec dodać musztardę (użyłam dwóch: Dijon i rosyjskiej), wymieszać dokładnie.
![Krok 2 - Pieczone golonki indycze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-golonki-indycze2-2.jpg)
Golonki oczyścić, umyć dokładnie i osuszyć. Włożyć do worka do pieczenia.
![Krok 3 - Pieczone golonki indycze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-golonki-indycze3-2.jpg)
Wlać marynatę i dokładnie wmasować w mięso, także pod skórkę.
Worek zamknąć i wstawić do lodówki na całą dobę, kilka razy obracając mięso w międzyczasie.
![Krok 4 - Pieczone golonki indycze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-golonki-indycze4-2.jpg)
Po tym czasie worek z golonkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec ok godziny w 180 stopniach, rozciąć worek i piec jeszcze 30 minut w 200 stopniach.
![Krok 5 - Pieczone golonki indycze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-golonki-indycze5-2.jpg)
Golonki podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką
![Krok 6 - Pieczone golonki indycze foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-golonki-indycze6-2.jpg)