Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
miód 1 łyżka
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Jabłko umyć, przekroić na pół i wyciąć pestki. Obsypać cynamonem i delikatnie wetrzeć go w owoc.
Jabłko ułożyć na blasze na folii aluminiowej i piec ok. 15 minut (aż zmięknie i zacznie wydzielać sok) na termoobiegu.
W miejsce pestek wlać po pół łyżki miodu. Talerz można obsypać cynamonem do dekoracji.
Smacznego! Karla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwka 17.10.2012 08:48
wygląda pysznie
EWI 17.10.2012 08:36
mniam
Betka 17.10.2012 08:09
ale fajne!;)
Krakowianka 17.10.2012 07:39
szybki i prosty!! podoba mi sie :)
elficzna 16.10.2012 22:36
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak