Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone zrazy drobiowe z ogórkiem i cebulą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczone zrazy drobiowe z ogórkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-zrazy-drobiowe-z-ogorkiem-i-cebula1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczone zrazy drobiowe z ogórkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-zrazy-drobiowe-z-ogorkiem-i-cebula2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczone zrazy drobiowe z ogórkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-zrazy-drobiowe-z-ogorkiem-i-cebula3-2.jpg)
Na brzegu każdego kawałka mięsa kładziemy ogórka i cebulę, ciasno zwijamy (dla pewności można je zabezpieczyć nitką).
Gotowe zrazy układamy w naczyniu żaroodpornym razem z resztą marynaty, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Na 15 minut przed końcem pieczenia Otwieramy naczynie, by mięso się lekko zrumieniło.
![Krok 4 - Pieczone zrazy drobiowe z ogórkiem i cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-zrazy-drobiowe-z-ogorkiem-i-cebula4-2.jpg)