Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonki Jury Krakowsko-Częstochowskiej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczonki Jury Krakowsko-Częstochowskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczonki-jury-krakowskoczestochowskiej1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczonki Jury Krakowsko-Częstochowskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczonki-jury-krakowskoczestochowskiej2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczonki Jury Krakowsko-Częstochowskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczonki-jury-krakowskoczestochowskiej0-2.jpg)
ziemniaki | 1,5 kg |
marchew | 1 szt. |
kapusta | 4 liście |
cebula | 2 szt. |
boczek wędzony | 320 g |
kiełbasa | 2 laski |
pieprz | 1/2 łyżecz. |
sól | 1 szczypta |
majeranek | 1 łyżecz. |
koperek | 1 łyż. |
olej | 2 łyż. |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżecz. |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 szt. |
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat | 1/2 łyżecz. |
Ziele angielskie całe Prymat | 6 ziaren |
kapusta biała | 3 posiekana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: