Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 27: Kapuśniak na żeberkach z kaszą jęczmienną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 27: Kapuśniak na żeberkach z kaszą jęczmienną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-27-kapusniak-na-zeberkach-z-kasza-jeczmienna1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 27: Kapuśniak na żeberkach z kaszą jęczmienną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-27-kapusniak-na-zeberkach-z-kasza-jeczmienna2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 27: Kapuśniak na żeberkach z kaszą jęczmienną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-27-kapusniak-na-zeberkach-z-kasza-jeczmienna3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 27: Kapuśniak na żeberkach z kaszą jęczmienną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-27-kapusniak-na-zeberkach-z-kasza-jeczmienna4-2.jpg)
żeberka wieprzowe | 500 g |
boczek wędzony | 100 g (pokrojony w kostkę) |
kapusta kiszona | 400 g (pokrojona) |
marchew | 1 szt. (pokrojona w kostkę) |
pietruszka | 1 szt. (pokrojona w kostkę) |
seler | 1 ćwiartka (pokrojony w kostkę) |
ziemniaki | 2 szt. (obrane, pokrojone w kostkę |
cebula | 2 szt. (pokrojone w kostkę) |
czosnek | 2 ząbki (plastry) |
rosół z kury Kucharek | 2,5 litra |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
kasza jęczmienna | 200 g (ugotowanej) |
kwaśna śmietana | 200 ml |
natka pietruszki | 1 pęczek |
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat | 4 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: