Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki
Kroki postępowania
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło wyjąć wczesniej by było miękkie
![Krok 1 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki149-2.jpg)
![Krok 2 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki150-2.jpg)
![Krok 3 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki151-2.jpg)
Aby stworzyc choinkę należe wyciąć kilka gwiazdek różnej wielkości. ja miałam tylko jedną wielkość gwiazdki więc wykorzystałam gwiazdki wycięte z papieru, które odrysowywałam na ciescie.
![Krok 4 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki152-2.jpg)
![Krok 5 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki153-2.jpg)
Odstawic do wystygnięcia. połączyć gwiazdki, układając jedną na drugiej, tak by boki wystawały a nie pokrywały sie z poprzedni,a. Łączyc za pomoca lukru.
![Krok 6 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki154-2.jpg)
biały lukier do ozdabiania powstanie z b połączenia białka i cukru pudru. Cukier wsypujemy az lukier bedzie mial pożądana konsystencję :)
Smacznego i miłej zabawy przy tworzeniu:)
![Krok 7 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki155-2.jpg)