Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki kakaowe
Kroki postępowania
Uformować kopczyk, zrobić w nim dołek.
Wbić jajko oraz dodać miękkie masło.
Wyrabiać dłońmi ciasto aż stanie się gładkie.
![Krok 1 - Pierniczki kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-kakaowe4-2.jpg)
![Krok 2 - Pierniczki kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-kakaowe5-2.jpg)
Wycinać dowolne kształty pierniczków.
W tych, które mają trafić na choinkę zrobić dziurkę, np. końcówką od długopisu.
![Krok 3 - Pierniczki kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-kakaowe6-2.jpg)
Piec 10 min w piekarniku nagrzanym do 150 st.
(Pierniczki bardzo łatwo się przypalają, dlatego trzeba pilnować czasu, ponieważ każdy piekarnik jest inny)
![Krok 4 - Pierniczki kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-kakaowe7-2.jpg)
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku lub słoju.
![Krok 5 - Pierniczki kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-kakaowe8-2.jpg)