Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki rumowe - aniołki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierniczki rumowe - aniołki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-rumowe-aniolki1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierniczki rumowe - aniołki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-rumowe-aniolki2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierniczki rumowe - aniołki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-rumowe-aniolki3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierniczki rumowe - aniołki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-rumowe-aniolki4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierniczki rumowe - aniołki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-rumowe-aniolki5-2.jpg)
miód prawdziwy | 500 g |
cukier | 2 szklanki |
mąka | 1 kg |
masło | 250 g |
jajko | 3 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 3 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 80 g |
mleko | 0,5 szklanki |
rum | 2 kieliszki |
mąka | 0,5 kg do podsypania |
cukier puder | 1 szklanka |
białko | 1 szt |
barwnik spożywczy do ciast |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: