Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe markizy z anyżkiem i powidłami
Kroki postępowania
Miód, masło i cukier, umieszczamy w rondelku, podgrzewamy mieszając, aż wszystko się połączy, studzimy , dodajemy szczyptę soli, przyprawę do piernika, mielony anyżek, wsypujemy sodę, dodajemy skórkę pomarańczową , wbijamy do masy jajka, mieszamy łyżką.
![Krok 1 - Piernikowe markizy z anyżkiem i powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-markizy-z-anyzkiem-i-powidlami1-2.jpg)
![Krok 2 - Piernikowe markizy z anyżkiem i powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-markizy-z-anyzkiem-i-powidlami2-2.jpg)
Wyciąć tyle aby ich liczba była parzysta, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, pieczemy około 15 minut w temp 180*c.
![Krok 3 - Piernikowe markizy z anyżkiem i powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-markizy-z-anyzkiem-i-powidlami3-2.jpg)
![Krok 4 - Piernikowe markizy z anyżkiem i powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-markizy-z-anyzkiem-i-powidlami4-2.jpg)
![Krok 5 - Piernikowe markizy z anyżkiem i powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-markizy-z-anyzkiem-i-powidlami5-2.jpg)