Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie
Zarób miękkie ciasto. Wałkuj częściami cienkie placuszki, wykrawaj szklanką kółka , nakładaj farsz i dobrze zlepiaj rogi. Gotuj w osolonej wodzie. Jak odcedzisz to polej stopionym masłem.
mąka | 50 dkg. |
olej | 2 łyżki |
jajko | 2 szt. |
sól | szczypta |
woda letnia | 1 szkl. |
cebula biała | 1 szt. |
masło | 3 łyzki |
ser biały | 250 g. |
ziemniaki ugotowane | 400 g. |
Pieprz biały mielony Prymat | 2 łyżki |
Kucharek | 2 łyżki |
masło do ugotowanych pierogów | 1/2 kostki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: