Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z miętą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ruskie z miętą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-mieta10-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ruskie z miętą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-mieta11-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ruskie z miętą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-mieta12-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ruskie z miętą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-mieta13-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi ruskie z miętą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-mieta14-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi ruskie z miętą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie-z-mieta15-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
woda letnia | 1 szkl |
masło | 4 łyżki |
sól do smaku | |
jajko | 1 szt |
ser biały | 400 g |
ziemniaki | 5-6 |
sól do smaku | |
cebula | 1/2 |
ząbki czosnku | 2 |
mięta liście | |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: